Clatite umplute cu urda si marar

Printeaza

Clatite umplute cu urda si marar din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, urda, marar, sare, unt, smantana sau iaurt.

Ingrediente:Clatite umplute cu urda si marar

Pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 14 linguri cu făină
  • 1 l apă minerală
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 250 g urdă
  • 2-3 legături de mărar
  • sare
  • 2 linguri cu unt
  • 2-3 linguri cu smântână sau iaurt

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în vas adânc. Bateţi ca pentru omletă, amestecaţi cu 3-4 linguri cu faină, omogenizaţi. Subţiaţi amestecul cu apă minerală, adăugaţi restul de faină şi subţiaţi din nou. Procedaţi astfel până se termină faina şi apa.

Săraţi puţin şi lăsaţi aluatul la rece 1/4 oră.

Puneţi urda în castron adânc, fărâmaţi cu furculiţa, adăugaţi puţină sare, iaurt sau smântână, omogenizaţi. Spălaţi mărarul fir cu fir şi uscaţi-1 în prosop de bumbac, apoi tocaţi mărunt şi amestecaţi peste urdă. Omogenizaţi cu furculiţa.

Faceţi clătitele şi rumeniţi-le în ulei, strângeţi pe un platou curat şi umpleţi-le cu urdă. Serviţi-le rulate sau aşezate unele peste altele, cu umplutura între ele, ca so formeze un tort. Tăiaţi tortul în rază.

Serviţi ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.