Clatite umplute cu nuci si dulceata

Printeaza

Clatite umplute cu nuci si dulceata din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, miez, zahar, smantana, sirop de dulceata.

Ingrediente:Clatite umplute cu nuci si dulceata

  • 2 ouă întregi
  • 1 cană cu făină
  • 1 cană mare cu lapte nefiert
  • 1 pahar cu apă mine­rală sau sifon
  • un praf de sare
  • 1 lingură cu ulei
  • 15-20 bucati miez de nucă
  • 1 lin­gură cu zahăr
  • 3 linguri cu smântână
  • 2-3 linguri cu sirop de dulceaţă

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas emailat, cerneţi deasupra faina, adă­ugaţi sare şi omogenizaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu laptele turnat încet şi cu sifon, amestecaţi cu lingura de lemn.

Ungeţi o tigaie cu ulei, luaţi din aluat cu polonicul şi turnaţi în tigaie. Lăsaţi să se rumenească uşor, întoarceţi pe partea necoaptă pentru 1 min.

Scoateţi clătitele pe un platou. Tăiaţi miezul de nucă în bucăţi subţiri, amestecaţi cu siropul de dulceaţă, 1 lingură cu zahăr (facultativ) şi smântână. Omogenizaţi.

Ungeţi fiecare clătită cu sosul de nuci, împăturiţi şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.