Clatite umplute cu legume, branza si sunca
PrinteazaClatite umplute cu legume, branza si sunca din: oua, lapte, faina, apa minerala, sare, ulei, telemea, branza de vaci, mascarpone, ardei rosii, castravete, ceapa verde si sunca de Praga.
Pentru aluatul de clatite:
4 ouă
200 g făină
200 ml lapte
150 ml apă minerală
un praf de sare
ulei pentru uns tigaia
Pentru umplutura:
100 g telemea
100 g brânză de vaci
100 g mascarpone
2 ardei roşii
1 castravete
2-3 fire de ceapă verde
100 g şuncă de Praga
Mod de preparare:
Pentru aluat: într-un bol bate bine ouăle cu sarea. Adaugă laptele călduţ, apa minerală şi făina cernută. Amestecă uşor pentru a nu se forma cocoloaşe. Dacă aluatul e prea gros, mai adaugă apă minerală.
Incinge o tigaie pentru clătite, unge-o cu ulei şi coace clătitele.
Pregăteşte umplutura: rade telemeaua pe răzătoarea mică şi amestec-o cu brânza de vaci şi mascarpone. Adaugă ardeii şi castravetele taiati cubulete, ceapa verde taiata rondele si sunca taiata cubulete. Amesteca usor.
Lasa crema de branza cateva minute la frigider sa se intareasca.
Umple clatitele cu aceasta compozitie si aseaza-le pe un platou decorat cu salata verde.
Clatite umplute cu legume, branza si sunca
Pofta buna!