Clatite cu rosii si ceapa
PrinteazaClatite cu rosii si ceapa din: carne de vită tocată, ulei, ceapa, rosii, suc de rosii, sare, piper, oua, faina, sifon.
- 800 g carne de vită tocată
- 4 linguri ulei
- 200 g ceapă
- 2 roşii
- 200 ml suc de roşii
- sare
- piper
Pentru clătite:
- 2 ouă
- făină
- sifon
- sare
Mod de preparare:
Ceapa curăţată o toci mărunt şi o pui la prăjit în ulei încins. Adaugi carnea tocată, roşiile curăţate de coajă şi tocate mărunt. Le căleşti împreună, apoi adaugi sucul de roşii şi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Separat, prepari un aluat de clătite din ouă, sare, sifon şi făină.
Coci foi de clătite mai groase. Fiecare foaie de clătită o umpli cu compoziţia de carne, împachetezi ca să nu iqsă compoziţia, apoi aşezi clătitele într-o tavă la cuptor, pentru 10 minute.
Dacă doreşti, poţi presăra caşcaval sau parmezan ras deasupra clătitelor, înainte să le dai cuptor, iar la servire poţi adăuga o lingură cu smântână sau ketchup.
Pofta buna!