Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă

Printeaza

Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă din: faina, lapte, oua, sare, unt, pesmet, maghiran, cimbru, arpagic, ceapa, ciuperci, sare si piper.

Ingrediente:Clatite_poloneze_cu_ciuperci_si_verdeata

  • 200 g faina
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 varf de sare
  • unt pentru tigaie
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri pesmet

umplutura:

  • 1/2 legatura maghiran
  • 1 lingura cimbru tocat
  • 1 lingura arpagic
  • 1 ceapa
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Făina se combină cu laptele şi sarea şi ouăle şi se amestecă foarte bine. Se coc 8 clătite în untul încins. Pentru umplutură, se toacă mărunt ciupercile.

Cea­pa se toacă mărunt şi se căleşte în untul topit, după care se pun şi ciupercile. Se asezonează cu sare şi pi­per.

Se pune şi maghiranul (se păstrează câteva frunzu­liţe, pentru decor), apoi şi cimbrul. Se umplu clătitele cu această compoziţie, se rulează şi împăturesc în două.

Se pun într-o formă unsă cu unt. Se presară pesmet şi se pune forma la cuptor, cea 10-15 minute, până când se rumenesc. Se servesc cu maghiran.

Clătite poloneze cu ciuperci si verdeaţă

Clatite_poloneze_cu_ciuperci_si_verdeata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai auzit pana acum de clatite poloneze

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.