Clatite picante cu carne la borcan

Printeaza

Clatite picante cu carne la borcan din: oua, faina, lapte, apa, ulei, sare, carne de porc la borcan, carnati, ceapa, ou, verdeata, menta, piper, bulion, ulei.

Ingrediente:Clatite picante cu carne la borcan

  • 2 ouă
  • 20 linguri faină cernută
  • 1 l lapte
  • 1 cană cu apă rece
  • sifon sau apă minerală
  • 3 linguri cu ulei
  • 1 linguriţă cu sare
  • 2-3 bucăţi de carne de porc la borcan
  • 3-4 cârnaţi
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • 1 lingură cu verdeaţă tocată (mărar, tarhon sau pătrunjel)
  • 3-4 frunze de mentă
  • piper (pentru umplutură)
  • 2 linguri cu bulion de roşii
  • 2 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Faceţi clătitele după metoda clasică; spălaţi ouăle, ştergeţi cu şerveţele, spargeţi în castron adânc; adăugaţi 3-4 linguri cu faină, amestecaţi, subţiaţi cu llapte şi apă, săraţi şi adăugaţi restul de faină şi lapte.

Dacă laptele lipseşte, folosiţi apă minerală. Ungeţi o tigaie cu ulei, turnaţi aluat cu un polonic, rumeniţi clătitele pe ambele părţi şi strângeţi-le pe un platou.

Tocaţi ceapa mărunt şi căliţi cu 2 linguri de ulei. Lucraţi cu vasul acoperit. După 5 min adăugaţi carnea şi câmaţii tocate bucăţi mari şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min, apoi trageţi cratiţa de pe foc, adăugaţi verdeaţa tocată, puţină sare şi piper, amestecaţi omogen şi umpleţi clătitele.

Aşezaţi-le în rânduri strânse în tava unsă cu ulei, turnaţi deasupra lor bulion desfăcut într-un pahar cu apă fierbinte şi condimentaţi cu frunze de mentă. Puneţi tava în cuptor pentru 1/2 oră, la foc potrivit.

Serviţi ca un fel de mâncare, lângă vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.