Clatite de ovaz

Printeaza

Clatite de ovaz din: ovaz, ou, iaurt, bicarbonat, miere.

Ovazul este o planta cereala care este foarte populara in intreaga lume datorita proprietatilor sale nutritive si beneficiilor pentru sanatate.

Ovazul este bogat in fibre solubile, proteine, vitamine si minerale, cum ar fi fierul, calciul si magneziul. Acesta contine, de asemenea, antioxidanti si compusi vegetali benefici pentru sanatate.

Consumul de ovaz poate ajuta la scaderea colesterolului rau si la imbunatatirea sanatatii inimii, datorita continutului sau ridicat de fibre solubile si beta-glucani. Ovazul poate ajuta, de asemenea, la controlul nivelului de zahar din sange, la imbunatatirea digestiei si la mentinerea unei greutati corporale sanatoase.

Este important sa alegi ovazul integral, deoarece acesta are mai multe fibre si nutrienti decat ovazul procesat. Este de asemenea important sa citesti cu atentie eticheta pentru a te asigura ca produsul nu contine ingrediente nesanatoase, cum ar fi zaharul adaugat.

retete

 

Ingrediente:

  • 100g ovăz
  • 1 ou
  • 60 ml lapte/iaurt
  • 1 vârf de cutit de bicarbonat
  • 1 linguritade miere

 

Mod de preparare:

Pui ovăzul în blenderul uscat si  blenduiesti 10-20 de secunde. Pui restul ingredientelor si mai blenduiesti 30 de secunde.

Ungi tigaia cu un servevel înmuiat în ulei, o pui la foc mic si torni compozi.

Faci clătitele cât vrei tu de mari. La lasi aproximativ 2 minute pe fiecare parte.Se poate adauga si cacao, pudră de roscove sau
scortisoară.

Se poate servi alaturi de un milkshake: pune în blender o banană si 200 ml de lapte degresat

 

 

 

  • Calorii: 484
  • Proteine: 25g
  • Grăsimi: 11g
  • Carbohidrati: 69g

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.