Clătite cu omletă şi şuncă

Printeaza

O reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte, faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras si sunca de praga.

Ingrediente:Clătite cu omletă şi şuncă

pentru aluatul de clătite:

  • 2 ouă
  • 200 ml apă minerală
  • 300 ml lapte
  • 300 g făină
  • coaja de la o lămâie
  • 50 ml ulei
  • sare

pentru umplutură:

  • 4 ouă
  • 200 g telemea de vacă
  • 1 legatura mărar
  • sare
  • piper
  • 1 ardei gras
  • 200 g şuncă de Praga

Mod de preparare:

Într-un bol, se bat ouăle, se mixează cu sarea şi uleiul şi se adaugă apă şi lapte, puţin câte puţin. Se cerne făina şi se amestecă să nu facă cocoloaşe. Dacă este prea groasă, se mai pune lapte şi apă minerală.

Se pune o tigaie la încins şi se prăjesc clătitele. Se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la temperatura camerei. Separat, se desfac ouăle şi se bat bine, se adaugă telemeaua rasă, mărarul tocat mărunt şi ardeiul tăiat cubuleţe. Se unge tigaia cu unt sau cu ulei şi se toarnă omleta. Se amestecă uşor să nu se ardă.

Se umplu clătitele cu omleta şi se servesc cu felii de şuncă de Praga, apoi se ornează cu rondele de roşii şi frunzuliţe de mărar şi pătrunjel. Se pot servi atât la micul dejun, cât şi ca aperitive.

Clătite cu omletă şi şuncă

Clătite cu omletă şi şuncă

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.