Clatite omleta cu sos

Printeaza

Clatite omleta cu sos din: oua, busuioc, ulei de rapita, ardei gras, usturoi, otet de mere, rosii tocate, paine integrala sau frunze de salata.

Ingrediente:Clatite omleta cu sos

  • 4 ouă mari
  • 1 mână de frunze de busuioc

Pentru sos:

  • 2 linguri ulei de rapiţă, plus extra pentru clătite
  • 1 ardei gras galben, tăiat în sferturi, seminţele îndepărtate, feliat subţire
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 1 lingură oţet de mere
  • 1 conservă de 400g de roşii tocate
  • pâine integrală sau frunze de salată, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru început, prepară sosul. încinge uleiul într-o tigaie mare şi prăjeşte ardeiul şi usturoiul timp de 5 minute, până sunt moi.

Toarnă oţetul şi lasă-l să se evapore. Adaugă şi roşiile, împreună cu o treime de conservă de apă.

Acoperă şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când ardeii se înmoaie şi sosul se îngroaşă.

Intre timp, pregăteşte clătitele. Bate 1 ou cu 1 linguriţă de apă, adăugând sare şi piper după gust, apoi încinge puţin ulei într-o tigaie mică nonaderentă.

Adaugă amestecul de ou şi prăjeşte-l 1-2 minute, până când se stabilizează şi obţii o clătită subţire. Transfer-o într-o farfurie, acoper-o cu folie alimentară şi procedează la fel cu ouăle rămase.

Rulează clătitele, transferă-le în farfurii calde şi toarnă sosul deasupra, urmat de busuioc.

Serveşte-le cu pâine sau alături de o salată.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.