Clatite cu nuci si praz

Printeaza

Clatite cu nuci si praz din: faina, oua, lapte, praz, nuci, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Clatite_cu_nuci_si_praz

  • 250 g faina
  • 6 oua
  • 400 ml lapte
  • 5 fire praz
  • 200 g nuci pisate
  • 400 ml smantana
  • 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 linguita cimbru uscat
  • 2 lamai
  • 100 g cascaval ras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu ouăle, laptele, sare şi piper. Lăsaţi puţin în repaus amestecul bine omogenizat. Căliţi în ulei căţeii de usturoi, curăţaţi şi întregi, apoi eliminaţi-i.

Puneţi în uleiul aromat prazul tăiat în rondele şi stoarceţi lămâile deasupra lui.

Săraţi şi lăsaţi-l să se călească, la foc mic, amestecând, să nu se prindă de vas. Când prazul este călit pe jumătate, adăugaţi nucile pisate, sare şi piper, după gust.

Continuaţi călirea ingredientelor încă 10 minute, apoi luaţi vasul de pe foc. Intr-o tigaie unsă cu foarte puţin ulei coaceţi clătitele din aluatul lăsat în repaus.

Umpleţi toate clătitele cu amestec de praz şi nuci. împachetaţi-le în patru sau rulaţi-le şi puneţi-le într-un vas termorezistent uns cu ulei.

Amestecaţi smântână cu caşcava­lul, cimbrul şi puţină sare şi turnaţi amestecul peste clătitele din tavă. Coaceţi la foc potrivit, până când ingredientele se rumenesc uniform.

Clatite cu nuci si praz

Clatite_cu_nuci_si_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.