Clatite moong dal

Printeaza

Cuvantul dal se refera la o supa destul de groasa, din linte sau fasole, dar si alte legume. Moong dal se face din boabe de fasole mung, originara din India. Spre deosebire de majoritatea celorlalte legume, fasolea mung nu necesita o pregatire prea laborioasa inainte de a fi consumata.

Ingredientele necesare pentru a prepara moong dal sunt ardeii iuti, curcuma si chimenul indian. In India, amestecul de condimente folosit pentru moong dal include deseori si asafoetida, un condiment amarui, cu aroma foarte puternica, facut din radacina uscata a unei plante din familia feniculului.

Clatite moong dal

Clatite moong dal

Ingrediente:

  • 175 moong dal
  • un cubulet de 1,5 cm (sau mai mult, daca va place) de ghimbir, taiat in bucati
  • 3 catei de usturoi
  • 1-2 ardei iuti verzi
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 1/4 lingurita curcuma
  • 1/4 lingurita chimen indian
  • 2 linguri frunze de coriandru, tocate marunt
  • ulei vegetal pentru prajit

 

Mod de preparare:

Fierbeti fasolea mung, apoi scurgeti apa. Cel mai simplu este sa faceti aluatul pentru aceste clatite intr-un blender. Puneti inauntru ghimbirul. usturoiul, ardeii iuti si ceapa si maruntiti-le fin. Adaugati fasolea si amestecati-o pana ce ingredientele formeaza o pasta. Puneti 100 ml apa, un varf de cutit de sare, curcuma si chimenul. Omogenizati totul in blender; amestecul rezultat va avea consistenta aluatului pentru clatite. Turnati-l intr-un castron si adaugati frunze de coriandru.

Aceste cantitati ajung pentru 9 pana la 15 clatite, in functie de dimensiunea tigaii pe care o folositi pentru prajit. Puneti o tigaie nu prea mare pe foc (puteti adauga si putin ulei, ca sa nu se lipeasca). Turnati in tigaie o cantitate de aluat suficienta pentru o clatita si intindeti-o cu dosul unei linguri. Prajiti-o pana se rumeneste usor, apoi intoarceti-o si prajiti-o si pe cealalata parte.

Scoateti prima clatita pe o farfurie incalzita si procedati la fel si cu urmatoarele. Inainte de a turna fiecare clatita in tigaie, amestecati bine aluatul. Puneti hartie pergament intre clatite, ca sa nu se lipeasca.

Clatite_moong_dal_02

Clatite moong dal

Clatite moong dal

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.