Clatite marocane

Printeaza

Clatite marocane din: faina, gris, apa calduta, drojdie, praf de copt, sare, ou, ulei, unt, miere.

Ingrediente:Clatite_marocane

  • o masura faina
  • o masura gris fin
  • 3 masuri apa calduta
  • o lingura drojdie proaspata
  • un plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • un ou

pentru prajit:

  • ulei

pentru servit:

  • unt
  • miere

 

Mod de preparare:

Grişul, sarea şi făina se amestecă si li se adaugă oul, drojdia, praful de copt si apa călduţă.Se amestecă cu telul si apoi se toarnă în bolul unui mixer. Se amestecă bine si se lasă la crescut pentru 30 de minute.

Intr-o tigaie încinsă si unsă cu foarte puţin ulei se pune cu polonicul câte o măsură. Se întinde si se coace numai pe o parte. Imediat ce apar găurile si clătita este coaptă pe o parte se scoate.

Se separă clătitele pentru a nu se lipi una de alta. Se servesc cu unt si miere.

Clatite marocane

Clatite_marocane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.