Clatite cu macris

Printeaza

Clatite cu macris din: faina, oua, lapte, sare, zahar, macris, unt, ulei, sunca, branza, crema de branza, curmale.

Ingrediente:Clatite cu macris

  • 3 linguri mari de făină
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • sare
  • puţin zahăr
  • un pumn de măcriş
  • 1 lingură unt topit
  • ulei

Pentru umplutură:

  • 18 felii subţiri de şuncă
  • 100 g brânză de oaie
  • 2 linguri cremă de brânză
  • 7-8 curmale

 

Mod de preparare:

Măcrişul spălat şi scurs se înăbuşe în unt până ce scade şi devine o pastă. Din ingredientele clătitei împreună cu pasta de măcriş răcită se amestecă o compoziţie puţin mai groasă, decât cea a clătitelor obişnuite.

Se coc 6 clătite mai grosuţe în tigaie teflonată, pe câte un strop de ulei. Pentru umplutură se amestecă brânza de oaie cu crema de brânză, se adaugă curmalele mărunţite.

Se aşază câte trei felii de şuncă pe fiecare clătită, se ung cu crema de brânză şi se rulează. Se ţin la rece 1 oră, după care se taie în rondele de 2-3 cm.

Se servesc ca atare sau pe platouri, alături de alte aperitive.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.