Clatite cu legume, din faina integrala

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu legume, din faina integrala din: faina, faina integrala, lapte, oua, sare, dovlecel, vanata, ceapa, ardei gras, rosii, ulei de masline, rozmarin, vin alb sec, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cascaval.

Ingrediente:Clatite cu legume, din faina integrala

  • 100 g faina alba
  • 70 g faina integrala
  • circa 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 1 ceapa medie
  • 1 ardei gras galben
  • 4 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 100 g cascaval ras

 

Mod de preparare:

Se amesteca cele 2 sortimente de fainca cu lapte, oua si sare; se lasa sa se odihneasca 20 de minute. Se pregătesc legumele. Se taie usturoiul felii.

Se taie cubuleţe dovleceii, vinetele, ceapa şi ardeiul gras. Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece, se decojesc şi se curăţă de seminţe; se taie cuburi.

Se călesc ceapa şi usturoiul în ulei încins; se adaugă rozmarin, apoi vinete, dovlecei şi ardei gras. Se călesc toate 1-2 min. Se stinge cu vin; se adaugă roşiile şi se condimentează.

Se lasă să se înăbuşe cca 10 min. Se potrivesc de sare şi piper.

In altă tigaie se încinge uleiul de floarea-soarelui şi se coc pe rând 8 clătite din aluatul pregătit. Cele deja preparate se păstrează la cald în cuptorul încălzit la 70°C. Inainte de ser­vire, clătitele se umplu cu legume şi se presară caşcaval. Se ornează, eventual, cu busuioc.

Clatite cu legume, din faina integrala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.