Clatite cu hrisca, branza si spanac

Printeaza

Clatite cu hrisca, branza si spanac din: faina de hrisca, lapte, oua, ulei, sare, spanac, morcovi, usturoi, ulei, smantana, patrunjel, telemea de oaie.

Ingrediente:Clatite cu hrisca, branza si spanac

Pentru clătite:

  • 100 g făină de hrişcă
  • 250 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • sare

Pentru umplutură:

  • 800 g spanac proaspăt sau 300 g spanac congelat
  • 4 morcovi
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g smântână
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 200 g telemea de oaie

 

Mod de preparare:

Pui într-un castron făina de hrişcă şi o amesteci împreună cu ouăle în prealabil bătute cu laptele şi 1/2 linguriţă de sare. Laşi aluatul la rece pentru aproximativ 1 oră.

Intre timp, cureţi spanacul şi îl speli. Dai pe răzătoarea mică morcovii spălaţi şi curăţaţi. Toci fin usturoiul sau îl zdrobeşti, încingi uleiul într-o tigaie şi căleşti puţin morcovii, spanacul şi usturoiul, până când scad.

Iei vasul de pe foc, iar când ingredientele s-au răcit, încorporezi smântână, telemeaua zdrobită, sare şi piper după gust. Prăjeşti clătite mai groase decât cele din făină, pe ambele părţi, în tigaia încinsă şi unsă cu ajutorul unui şervet îmbibat cu ulei.

Umpli clătitele cu amestec şi le rulezi. Sunt foarte săţioase.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.