Clatite gratinate

Printeaza

Clatite gratinate din: apa minerala, lapte, oua, ulei, sare, faina, praz, cascaval, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Clatite gratinate

Pentru aluat:

  • 500 ml apă minerală
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • făină
  • 3 linguri ulei pentru copt

Pentru umplutura:

  • 3 fire de praz tăiate rondele fine
  • 2 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 150 g smântână
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru gratinat:

  • 100 g caşcaval ras
  • 8 felii bacon

 

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi pui făină până obţii o compoziţie curgătoare de consistenţa smântânii. Omogenizezi bine ingredientele, apoi coci clătitele.

Pentru umplutură, căleşti prazul într-o lingură de ulei. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte. Laşi la răcorit.

Baţi ouăle cu smântână şi cu caşcavalul ras şi torni în amestecul de praz. Umpli clătitele, le pui într-un vas, uns în prealabil, aşezi printre ele feliile de bacon şi presari caşcavalul ras.

Dai clătitele la cuptorul încins şi le ţii până capătă o frumoasă culoare aurie.

 

Clatite gratinate

Clatite gratinate

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.