Clatite frantuzesti

Printeaza

Clatite frantuzesti din: oua, faina, lapte, mere, coniac, lamaie, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Clatite frantuzesti

  • 3 ouă
  • 12 linguri cu făină
  • 750 ml lapte dulce sau sifon
  • 3 mere decojite
  • 3 linguri coniac
  • coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri cu ulei
  • 2-3 linguri cu zahăr tos
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le într-un vas adânc, puneţi 4 linguri cu faină, omogenizaţi, subţiaţi cu lapte. Puneţi alte 2-3 linguri de faină, sare, coajă de lămâie, subţiaţi cu lapte, omogenizaţi.

Adăugaţi coniacul şi 1 lingură cu ulei, amestecaţi cu merele rase. Ungeţi cu ulei o tigaie de teflon, luaţi cu polonicul, coaceţi clătitele la foc potrivit, le scoateţi pe platou.

Presăraţi cu zahăr, împăturiţi, serviţi clătitele calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.