Clatite frantuzesti
PrinteazaClatite frantuzesti din: oua, faina, lapte, mere, coniac, lamaie, ulei, zahar, sare.
- 3 ouă
- 12 linguri cu făină
- 750 ml lapte dulce sau sifon
- 3 mere decojite
- 3 linguri coniac
- coajă rasă de lămâie
- 2 linguri cu ulei
- 2-3 linguri cu zahăr tos
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi ouăle, ştergeţi-le, spargeţi-le într-un vas adânc, puneţi 4 linguri cu faină, omogenizaţi, subţiaţi cu lapte. Puneţi alte 2-3 linguri de faină, sare, coajă de lămâie, subţiaţi cu lapte, omogenizaţi.
Adăugaţi coniacul şi 1 lingură cu ulei, amestecaţi cu merele rase. Ungeţi cu ulei o tigaie de teflon, luaţi cu polonicul, coaceţi clătitele la foc potrivit, le scoateţi pe platou.
Presăraţi cu zahăr, împăturiţi, serviţi clătitele calde.
Pofta buna!