Clătite făcute cu unt

Printeaza

Clătite făcute cu unt din: oua, faina, unt, lapte, sifon, coaja de lamaie, sare, dulceata, gem, branza de vaci.

Ingrediente:Clatite_facut_cu_unt

  • 1-2 oua
  • 16 linguri cu faina
  • 2 linguri cu unt
  • 500 ml lapte
  • 1 cana cu apa rece sau sifon
  • razatura de coaja de lamaie sau portocala
  • 1/4 lingurita cu sare
  • dulceata
  • gem
  • branza de vaci (pentru umplutura)

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un castron mare sau într-un vas emailat, bateţi-le :u furculiţa ca pentru omletă şi adăugaţi 3-4 linguri cu făină proaspăt cernută. Subţiaţi puţin. Procedaţi la fel până terminaţi făina. Adăugaţi sarea şi răzătura de lămâie, omogenizaţi.

Subţiaţi cu apă rece sau sifon, lăsaţi amestecul la rece 60 min (dacă vreţi să aveţi clătite pufoase). Ungeţi tigaia cu unt, turnaţi un polonic din aluat, lăsaţi clătita să se rumenească uşor, apoi desprindeţi marginile şi întoarceţi-o pe partea nerumenită. Strângeţi clătitele pe platou mare.

După ce faceţi 2-3 clătite ungeţi din nou tigaia cu unt. Lucraţi la foc potrivit. întindeţi umplutură pe jumătate de clătită (dulceaţă, gem, brânză de vaci îndulcită sau zahăr, miere sau fructe de sezon), rulaţi şi aşezaţi desertul pe platou curat. Serviţi imediat. Clătitele sunt bune calde.

Clătite făcute cu unt

Clatite_facut_cu_unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.