Clatite dulci cu rom

Printeaza

Clatite dulci cu rom din: oua, faina, lapte, lamaie, sare, unt, apa minerala, banane, unt, zahar, rom.

Ingrediente:Clatite dulci cu rom

  • 2 ouă
  • 2 căni cu făină
  • 1/2 l lapte
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 1 lingura cu unt
  • 1 cană cu apă minerală
  • 6 banane
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu rom

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas adânc, turnaţi jumătate din cantitatea de faină, amestecaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu lapte nefiert, adăugaţi restul de faină si amestecaţi energic.

Puneţi un praf de sare şi coaja de lămâie, subţiaţi cu restul de lapte. Când aluatul este omogen, adăugaţi apă minerală, lăsaţi castronul la congelator 10 minute, apoi faceţi clătite în tigaia unsă cu unt.

Curăţaţi bananele, tăiaţi-le în două pe lungime, apoi pudraţi-le cu zahăr farin. Aşezaţi bananele la rând într-o tigaie antiaderentă, încălziţi-le pe foc mic până se înmoaie.

Turnaţi peste ele 1 lingură cu rom, lăsaţi încă 1 minut pe foc. Umpleţi clătitele cu jumătăţi de banană si rulaţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.