Clatite din hrisca si caise

Printeaza

Clatite din hrisca si caise din: caise uscate, lamai, samburi de migdale, faina de hrisca, faina de grau, vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte dulce, unt sau margarina si sos de frisca.

Clatite_pufoase_cu_nuca

 

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 400 g caise uscate
  • zeama de la 3 lămâi bune
  • 75 g sâmburi de migdale, măcinaţi

Pentru aluat:

  • 65 g făină de hrişcă
  • 165 g făină de grâu
  • 1 pachet cu praf de sos de vanilie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1 pacheţel cu zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3 ouă
  • 1/2 l lapte dulce
  • 60 g unt sau margarină pentru prăjit foile
  • 125 ml sos de frişcă

 

Mod de preparare:

Spălaţi caisele cu apă rece, tăiaţi-le în cuburi mici, apoi combinaţi-le cu zeama de lămâie. Lăsaţi-le 2 ore să se îmbibe cu acest lichid. Pregătiţi aluatul de clătite şi prăjiţi foile pe ambele feţe. Combinaţi migdalele cu caisele, întindeţi compoziţia pe foile de clătite şi rulaţi-le. După această operaţie, tăiaţi clătitele în felii.

Infierbântaţi jumătate din unt sau margarină într-o tigaie şi prăjiţi aici rotiţele reieşite din tăierea clătitelor. Puneţi sosul de frişcă pe platou şi puneţi aici clătitele tăiate.

 

 

Clatite din hrisca si caise

Clatite_pufoase_cu_nuca

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.