Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Printeaza

O reteta de clatite din faina de quinoa cu masline si fenicul din: quinoa, fenicul, masline verzi, faina alba, ou, ulei de masline extravirgin, marar, patrunjel, sare si piper. Quinoa este o graminee cu aspectul unor boabe mici, ase­mănătoare celor de linte, iar planta îşi are originea în Anzi, fiind cultivată încă de acum 5.000 de ani. Este indicată celor care ţin un regim vegetarian, fiind bogată în proteine cu aminoacizi esenţiali. Printre altele, mai conţine vitami­nele Bl şi B2 (importante pentru sistemul nervos), PP şi C, fibre şi minerale (fier, calciu si fosfor).

Ingrediente:Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

  • 200 g quinoa
  • 1 bulb fenicul
  • 100 g măsline verzi, fară sâmburi
  • 1 ou
  • 30 g faină albă
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • mărar şi pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală feniculul şi taie-1 mai întâi felii, apoi cu­buri mici. Pune boabele de quinoa într-o sită şi clăteşte-le. Intr-o oală pui quinoa, apă (dublul volumului boabelor), un praf de sare şi cubuleţele de fenicul. Fierbe-le 20-25 de minute.

Când sunt fierte, ia oala de pe foc şi lasă la răcit. Taie măslinele în bucăţi mari, spală şi toacă verdeţurile, pune-le peste quinoa şi amestecă bine.

Adaugă oul, faina, sare şi piper, după gust. Incălzeşte uleiul într-o tigaie neaderentă şi toarnă câte o lingură din compoziţia preparată. Prăjeşte clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveşte-le calde.

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Clătite din făină de quinoa, cu măsline şi fenicul

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • faina de quinoa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.