Clatite de cartofi cu somon afumat

Printeaza

Clatite de cartofi cu somon afumat din: cartofi, ou, ceapa, somon afumat, smantana, faina, sare, piper, ulei, marar.

Ingrediente:Clatite de cartofi cu somon afumat

  • 500 g cartofi făinoşi
  • 1 ou
  • 1 ceapă tocată
  • 200 g somon afumat tăiat fâşiuţe
  • 150 ml smântână
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 1 legătură mărar proaspăt

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii şi se dau pe răzătoarea mare. Se adaugă ceapa şi se presează bine cu lingura printr-o sită, pentru a le stoarce de zeamă. Se frământă apoi într-un castron, cu ou, făină, sare şi piper.

Se toarnă într-o cratiţă un strat de 8 mm de ulei şi se încinge bine. Se ia cu o lingură din amestecul de cartofi şi se pune în uleiul încins. Se aplatizează ca să arate ca o turtiţă. Se rumenesc turtiţele pe ambele feţe; se scot apoi şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie.

Se servesc turtiţele acoperite de câte o lingură de smântână, câteva fâşiuţe de somon şi c

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.