Clatite cu sunca

Printeaza

Clatite cu sunca

Clatite cu sunca

Ingrediente:

Pentru aluatul de clatite:

  • 2 oua
  • 350 g faina alba
  • 100 ml apa minerala
  • 250-300 ml lapte
  • 10 ml ulei
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 6 felii de sunca de praga
  • sare
  • piper
  • 50 ml de ulei
  • 250 g de cascaval ras
  • 1 cutie smantana

 

Mod de preparare:

Se prepara aluatul de clatite dupa reteta traditionala. Se bat ouale bine cu putina sare si ulei, se pune apa minerala, faina, laptele si se prajesc.

Separat se pregatesc feliile de sunca pentru umplutura, cascavalul ras si pesmetul. Acesta se foloseste cu scopul de a fixa umplutura clatitei. Se presara pe o parte si pe cealalta si se pune compozitia.

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajesc feliile de sunca 2-3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealalta parte.

Se asaza sunca si o parte din cascavalul ras si se impacheteaza asa cum doriti, in forma de rulouri sau triunghiuri. Se ung cu putin unt si se baga la cuptor aproximativ 10 minute.

Se servesc calde cu smantana si cascaval ras pe deasupra. Daca doriti, le putefi serviti si cu alte sosuri. Sunt delicioase cu un sos putin picant si cu multa verdeata pe deasupra

Clatite cu sunca

Clatite cu sunca.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.