Clatite cu spanac

Printeaza

Clatite cu spanac

Clatite cu spanac

Ingrediente:

  • 500g spanac proaspat
  • 275g faina
  • 3 oua
  • 500 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • sare
  • 2 linguri de rom
  • 2 linguri ulei
  • 200g branza dulce
  • 200 g smantana

Preparare:

Spanacul curăţat şi bine spălat se opăreşte 10 minute cu un vârf de linguriţă de sare. Se lasă apoi la scurs şi se toacă la robot.

Se adaugă ouăle bătute, jumătate din laptele rece şi făina cernută şi se amestecă bine, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.

Se diluează cu restul de lapte şi la sfârşit se adaugă apa minerală şi romul. Se lasă apoi aluatul 10-15 minute să se odihnească.

Se prăjesc pe rând clătitele. Se amestecă bine aluatul înainte de a se pune în tigaie, pentru că în timp se decantează şi nu mai este uniform.

Se lasă puţin clătitele să se răcească şi se servesc simple sau cu brânză dulce şi smântână.

Clatite cu spanac

Clatite cu spanac.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am mai pregatit clatite cu spanac. M-ati facut curios.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.