Clatite cu spanac si bacon

Printeaza

Clatite cu spanac si bacon din: faina, lapte, ou, sare, porumb, bacon, unt, usturoi, ceapa, spanac, rosii, smantana.

 

Ingrediente:Clatite cu spanac si bacon

Pentru clătite:

  • 125 g făină
  • 1 ou
  • 1 lingură de unt topit
  • 300 ml lapte 3,5% grăsime
  • 1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g bacon
  • 150 g porumb dulce (din conservă)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 2 legături de spanac
  • câteva roşii cherry
  • sare
  • smântână (pentru servire)

 

Mod de preparare:

Bate oul (la temperatura camerei) şi amestecă-l cu laptele, făina, sarea şi untul topit până obţii un aluat de cdnsistenţa smântânii. Coace clătitele circa un minut pe fiecare parte.

Separat, prăjeşte baconul, scoate-l pe o farfurie. în aceeaşi tigaie, căleşte spanacul până scade, apoi sărează-l.

Umple fiecare clătită cu spanac, felii de bacon, boabe de porumb, usturoi tocat, felii de cherry şi rondele de ceapă.

Serveşte-le cu smântână.

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

retete

Clatite cu zucchini

Clatite cu zucchini din: oua, smantana, ulei, aluat pentru clatite cu migdale, scortisoara, sare, nucsoara, zucchini. Zucchini, cunoscut și sub denumirea de dovlecel, este o legumă verde și ușor de recunoscut datorită formei sale alungite și cilindrice. Este originară din America Centrală și de Sud, dar a devenit o legumă populară în bucătăria internațională. Zucchini […]

retete

Clatite cu migdale

Clatite cu migdale din: aluat de clatite cu migdale, oua, apa, ulei. Ingrediente: 240 gr aluat de clatite cu migdale 2 oua 120 ml apa 1 lingura ulei   Mod de preparare: Ungeti cu ulei o tigaie. Amestecati toate ingredientele si formati clatite in tigaia incinsa. Rumeniti cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. […]

retete

Clatite cu ricotta

Clatite cu ricotta din: oua, ricotta, pudra de proteina, praf de copt, sare.   Ingrediente: 2 oua 120gr branza ricotta 30gr pudra de proteina cu aroma de vanilie 1/2 lingurita praf de copt 1 praf sare   Mod de preparare: Ungeti o tigaie cu ulei si incalziti bine. Combinati oualele cu ricotta, omogenizati si incorporati […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.