Clatite cu sos de ciocolata

Printeaza

Clatite cu sos de ciocolata din: oua, faina, lapte, apa minerala, zahar, ulei, smantana, coaja de portocala, nuca, rom, frisca, ciocolata neagra, rom.

Ingrediente:Clatite_cu_sos_de_ciocolata

pentru clatite:

  • 2 oua
  • 1 pahar faina
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar apa minerala
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 3-4 linguri ulei

pentru umplutura:

  • 150 ml smantana dulce
  • 150 g zahar pudra
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • scortisoara
  • 50 g stafide
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri rom

pentru sos:

  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

 

Mod de preparare:

Pentru a pregăti umplutură, amesteci smântână cu zahărul pudră, coaja rasă de portocală, nucile, scorţişoara şi stafidele pe care, în prealabil le-ai înmuiat în rom diluat cu apă călduţă. Omogenizezi compoziţia şi o păstrezi la rece până sunt gata toate clătitele.

Pentru clătite, pui într-un castron făina cernută, sarea, zahărul şi ouăle, apoi torni treptat laptele alternând cu apa minerală şi mixezi cu telul, până când compoziţia devine omogenă. Acoperi vasul şi laşi compoziţia să se odihnească la rece, pentru 1/2 oră.

Ungi cu ulei o tigaie încinsă şi torni câte un polonic mic de compoziţie, în timp ce înclini uşor tigaia, ca să obţii un strat uni¬form, pe toată suprafaţa. Coci pe rând clătitele, pe ambele feţe.

Pentru sos, topeşti la bain-marie ciocolata şi o amesteci cu frişca, lei vasul de pe foc şi adaugi romul. Serveşti clătitele umplute cu crema de nuci şi stropi¬te cu sos de ciocolată.

Clatite cu sos de ciocolata

Clatite_cu_sos_de_ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.