Clatite cu sos de capsuni

Printeaza

Clatite cu sos de capsuni din: faina de hrisca, faina de grau, sos de vanilie, praf de copt, zahar vanilat, sare, oua, lapte, unt, capsuni, crema de smantana, miere, zeama de lamaie, aroma de vanilie.

Ingrediente:Clatite cu sos de capsuni

Pentru aluat:

  • 65 g făină de hrişcă
  • 165 g făină de grâu
  • 1 pachet cu praf de sos de vanilie
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1 pacheţel cu zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 3 ouă
  • 1/2 I lapte dulce
  • 60 g – unt sau margarină pentru prăjit foile

Pentru sos:

  • 500 g căpşuni
  • 500 g cremă de smântână
  • 2 linguri cu miere
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 linguhţe cu aromă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul pentru foile de clătite şi lăsaţi-l să se dospească.

Puneţi în mixer căpşunele, smântână, mierea, zeama de lămâie şi aroma de vanilie.

Ungeţi foile de clătite cu acest sos, împăturiţi-le în jumă­tate apoi decoraţi-le cu căpşuni.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.