Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

Printeaza

O reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din: clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce, unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel.

Ingrediente:Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

  • 12 clătite
  • 300 g spanac
  • 240 g ricotta
  • 150 g parmezan ras
  • sare şi piper

pentru sosul bechamel:

  • 250 ml lapte
  • 125 ml smântână dulce
  • 30 g unt
  • 30 g faină albă
  • 100 g brânză gorgonzola
  • 2 fire de pătrunjel tocate
  • 5 boabe de piper negru
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Opăreşte spanacul în apă cu sare. Scurge-l, stoarce-l şi toacă-l. Pune spanacul într-un castron, adaugă 100 g de parmezan ras, ricotta, sare şi piper. Amestecă bine. Umple clătitele cu compoziţia cu spanac şi formează rulouri închise la capete. Toarnă laptele într-un vas de sticlă şi adaugă pătrunjelul tocat şi boabele de piper întregi. Pune laptele la fiert, la putere maximă. Când dă în clocot, scoate-l din cuptor şi lasă-1 10 minute să se întrepătrundă aromele.

Strecoară laptele aromat. Topeşte untul într-un castron. Incorporează faina, apoi laptele, turnând puţin câte puţin. Pune-l din nou în cuptor şi ţine-l până când compoziţia începe să se îngroaşe, amestecând din când în când. Amestecă smântână şi gorgonzola, sărează şi piperează.

Pune o parte din sosul bechamel într-un vas termorezistent uns cu unt, aranjează rulourile, toarnă deasupra restul de sos şi presară 50 g de parmezan ras. Pune vasul în cuptor, setează-l la început la funcţia grill, la 850 W, şi ţine-l 5 minute, apoi încă 3 minute doar la grill.

Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.