Clatite cu pepene galben

Printeaza

Clatite cu pepene galben din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, zer de unt, unt sau margarina, pepene galben si vin alb de Porto.

 

Ingrediente:Clatite cu pepene galben

Pentru aluat:

  • 150 g făină din secară
  • 50 g făină din grâu
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 4 ouă
  • 1/ l de zer de unt, cu aromă de lămâie
  • 60 g de unt sau margarină pentru prăjit foile

Pentru umplutură:

  • 1 pepene galben
  • patru linguri cu vin alb de Porto

 

Mod de preparare:

La pregătirea aluatului pentru clătite, în loc de lapte, făina amestecaţi-o cu zer de unt, apoi lăsaţi aluatul să se dospească.

Tăiaţi pepenele galben în jumătăţi, îndepărtaţi-i seminţele, iar pulpa acestuia tăiaţi-o în felii. Stropiţi pepenele galben, astfel pregătit cu vin de Porto şi lăsaţi-l să se macereze timp de 60 de minute.

Prăjiţi foile de clătite puţin rumenite, pe ambele părţi. Acoperiţi jumătate din fiecare foaie cu felii de pepene şi deasupra trageţi jumătatea liberă. Decoraţi cu frunze de lămâiţă.

Clatite cu pepene galben

Clatite cu pepene galben

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.