Clatite cu pepene galben
PrinteazaClatite cu pepene galben din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, zer de unt, unt sau margarina, pepene galben si vin alb de Porto.
Pentru aluat:
- 150 g făină din secară
- 50 g făină din grâu
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 1/2 linguriţă de sare
- 4 ouă
- 1/ l de zer de unt, cu aromă de lămâie
- 60 g de unt sau margarină pentru prăjit foile
Pentru umplutură:
- 1 pepene galben
- patru linguri cu vin alb de Porto
Mod de preparare:
La pregătirea aluatului pentru clătite, în loc de lapte, făina amestecaţi-o cu zer de unt, apoi lăsaţi aluatul să se dospească.
Tăiaţi pepenele galben în jumătăţi, îndepărtaţi-i seminţele, iar pulpa acestuia tăiaţi-o în felii. Stropiţi pepenele galben, astfel pregătit cu vin de Porto şi lăsaţi-l să se macereze timp de 60 de minute.
Prăjiţi foile de clătite puţin rumenite, pe ambele părţi. Acoperiţi jumătate din fiecare foaie cu felii de pepene şi deasupra trageţi jumătatea liberă. Decoraţi cu frunze de lămâiţă.
Clatite cu pepene galben
Pofta buna!