Clatite cu orez

Printeaza

Clatite cu orez din: lapte, orez, zahar pudra, oua, faina, ulei.

Ingrediente:Clatite cu orez

  • 1 l lapte
  • 250 g orez
  • 200 g zahăr pudră
  • 3 gălbenuşuri ou
  • 5 linguri făină de grâu
  • 100 ml ulei

 

Mod de preparare:

Orezul, bine spălat în mai multe ape, se pune la fiert în lapte îndulcit cu zahăr, aproximativ un sfert de oră.

După ce se ia vasul de pe foc şi se răceşte puţin, se adaugă gălbenuşurile bătute cu faina dizolvată în puţină apă călduţă.

Se omogenizează şi se toarnă cu un polonic în uleiul bine încins din tigaie. Fiecare clătită se lasă pe foc înjur de cinci minute.

Se pudrează cu zahăr vanilat şi se servesc fierbinţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.