Clatite cu morcov, dovlecel si ardei

Printeaza

Clatite cu morcov, dovlecel si ardei din: făină, apă minerală, ulei, sare, morcovi, dovlecei, ardei, ceapă, varză, piper, sare, ulei, fulgi de ardei iute, patrunjel.

Clatite_cu_morcov_dovlecel_si_ardei

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 200 ml apă minerală
  • 100 ml ulei
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 1/2 varză
  • piper
  • sare
  • ulei
  • fulgi ardei iute (pentru ornat)
  • pătrunjel (pentru ornat)

Mod de preparare:

Amesteci bine cu teiul toate ingre­dientele pentru clătite. Laşi în frigider o oră.

Incingi o tigaie, o ungi cu puţin ulei şi torni din compoziţie. întorci clă­tita pe fiecare parte.

Le faci mai groase pentru că, fiind fără ou, tind să se rupă mal uşor.

Ungi tigaia cu ulei după fie­care clătită. Le acoperi ca să nu se usu­ce şi ca să se menţină calde.

Speli şi cureţi legumele. Tai morco­vii, ardeii şi dovleceii în fâşii sub­ţiri. Toci ceapa julien, iar varza mă runt.

Incingi ulei într-o tigaie mare şi sotezi legumele, până se mai înmoaie morcovii şi varza. Potriveşti de sare şi biper.

Umpli fiecare clătită cu aceas­tă compoziţie, presari piper, frun­ze de pătrunjel şi fulgi de ardei iute pe deasupra.

Clatite cu morcov, dovlecel si ardei

Clatite_cu_morcov_dovlecel_si_ardei

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Clătite cu carne

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana spanac […]

 

Clatite cu cascaval si legume

Clatite cu cascaval si legume din: oua, piure de spanac, apa minerala, bere, faina, sare, piper, cascaval, sunca, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, masline, frunze de menta. Ingrediente: pentru clatite: 4 oua 1 lingura piure de spanac crud 200 ml apa minerala 200 ml bere faina sare piper macinat pentru umplutura: cate […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.