Clatite cu miere si unt

Printeaza

Clatite cu miere si unt din: lapte, faina, drojdie uscata, zahar, ulei, miere, unt.

Ingrediente:Clatite cu miere si unt

  • 250ml de lapte
  • 200g de făină
  • 1 linguriţă de drojdie uscată
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 2 linguri de ulei, plus extra pentru uns

Ingrediente unt cu miere:

  • 5 linguri de miere
  • 140g de unt, la temperatura camerei

Mod de preparare:

Incălzeşte laptele într-o oală mică, la foc mic, până când începe să clocotească pe margini, apoi lasă-l să se răcească pâpă când devine călduţ. Pune făina, drojdia, zahărul şi 1/2 linguriţă de sare fină într-un bol mare şi încorporează treptat laptele, pentru a obţine un aluat fin, lejer.

Acoperă-l şi lasă-l la dospit într-un loc călduros timp de 1 oră- 1 oră şi 30 de minute, până când îşi dublează dimensiunile.

Intre timp, fă untul cu miere. Incinge mierea într-o crăticioară, la foc mediu spre mare. Las-o să fiarbă până când capătă o nuanţă de auriu închis, apoi îndepărteaz-o de pe foc şi las-o să se răcească uşor.

Cu un mixer electric sau o lingură de lemn, bate untul într-un bol mare, până când se transformă într-o spumă deschisă la culoare, adaugă un praf de sare, apoi încorporează mierea caldă, cu mişcări de împăturire. Transferă amestecul într-un bol şi ţine-l la frigider.

Când aluatul a crescut, încinge cuptorul la temperatură ridicată. Unge cu puţin unt interiorul a 4 inele din metal cu diametrul de 9cm. Incinge o tigaie mare nonaderenţă, la foc mic spre mediu, pune în ea 1 lingură de ulei şi aşază inelele în tigaie.

Transferă aluatul în interiorul lor cu ajutorul unei linguri, până când sunt pe jumătate pline. Lasă clătitele să se prăjească la foc mic circa 10 minute sau până când aluatul se stabilizează. Ridică inelele cu grijă.

Dacă tigaia are mâner termorezistent, dă-o la cuptor 7-10 minute sau până când clătitele devin aurii. Dacă nu, transferă-le într-o tavă subţire şi dă-le aşa la cuptor. Pot fi preparate cu o zi înainte şi congelate.

Incălzeşte-le în cuptor la 140°C, dacă le-ai făcut în avans. Repetă cu restul de aluat, apoi serveşte gogoşile cu untul cu miere.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.