Clatite cu ierburi aromate, ciuperci si bacon

Printeaza

Clatite cu ierburi aromate, ciuperci si bacon din: faina, lapte, oua, unt, ulei, patrunjel,  mărar, busuioc, cimbru, rozmarn, arpagic verde, bureţi galbeni, ceapa, bacon, smântâna, creme fraiche, roşii cherry, ruccola, sare, piper.

Ingrediente:Clatite_cu_ierburi_aromate_ciuperci_si_bacon

  • 300 g faina
  • 500 ml lapte
  • 6 ouă
  • o lingura unt
  • 5 linguri ulei pentru prăjit
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1 legătură ierburi aromate: mărar, busuioc, cimbru, rozmarn, arpagic verde
  • 500 g bureţi galbeni
  • 2 buc. ceapă
  • 100 g bacon
  • 5 linguri smântâna
  • 5 linguri creme fraiche
  • 150 g roşii cherry
  • 100g ruccola
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu laptele şi sarea. Când sunt amestecate bine se adaugă şi ouăle. Aluatul se lasă o jumătate de oră să crească. Ierburile aromate se spală şi se taie mărunt. Se spală ruccola şi se taie doar de 1-2 ori. Se spală roşiile şi se taie în două.

Se curăţă ceapa, se taie cubuleţe, iar baconul se taie în cubuleţe de aceeaşi mărime. Se curăţă ciupercile şi se şterg de apă. Atenţie! Ciupercile nu trebuie să fie lăsate mult în apă, pentru că absorb foarte repede lichidul şi îşi pierd gustul.

Se amestecă ierburile aromate în acest aluat din care se fac apoi clătitele, prăjindu-se în puţin ulei, până când devin maroniu-aurii. Odată făcute, clătitele se păstrează la cald. Se călesc într-o tigaie mare, cu marginea înaltă, cubuleţele de bacon şi de ceapă, până când devin uşor transparente.

Se adaugă ciupercile şterse de apă, prăjindu-se rapid la foc mare, apoi se adaugă smântână şi creme fraiche. Se potrivesc de gust cu piper; e posibil să nu fie nevoie de sare, deoarece baconul este deja destul de sărat.

Dacă tigaia este suficient de mare, se poate lucra în continuare în ea. Clătitele se taie în fâşii late de doi centime- tri şi se amestecă cu sosul de ciuperci şi smântână. Se amestecă uşor apoi se adaugă jumătăţile de roşii cherry.

Acestea ar trebui să se încălzească doar uşor. înainte de a se servi, se amestecă şi ruccola, tăiată în bucăţi mari. Se aşează amestecul pe farfurii încălzite în prealabil. Smântână nu trebuie să fie în exces, ci doar să lege întregul.

Clatite cu ierburi aromate, ciuperci si bacon

Clatite_cu_ierburi_aromate_ciuperci_si_bacon

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.