Clatite cu ficat de porc

Printeaza

Clatite cu ficat de porc din: clatite, ficat de porc, ceapa, oua, unt, vin, pesmet, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Clatite cu ficat de porc

  • 10 clătite
  • 300 g ficat de porc
  • o ceapă
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 100 ml vin alb sec
  • pesmet
  • verdeaţă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In 50 g unt se pune la călit ceapa tăiată mărunt şi se presară cu sare. Se adaugă ficatul tăiat fâşii şi se amestecă pentru a ajuta călirea.

Când ficatul şi-a schimbat culoarea, se toarnă vinul, se pune capac şi se lasă pe foc pentru 20 de minute. Intre timp, se fierb două ouă, să fie tari, se taie cubuleţe şi se amestecă bine cu ficatul, verdeaţa, sarea şi piperul.

Se repartizează ficat cu ouă pe fiecare clătită, se împachetează ca sarmalele, se trec prin ou bătut şi pesmet şi se rumenesc în restul de unt topit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.