Clatite cu dovlecel si umplutura de branza

Printeaza

Clatite cu dovlecel si umplutura de branza din: dovlecel, oua, lapte, faina, sare, marar, unt, ulei, cascaval.

Ingrediente:Clatite_cu_dovlecel_si_umplutura_de_branza

  • 1 dovlecel de dimensiune medie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 cescuta faina
  • sare
  • piper
  • 1 legatura mica marar
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri ulei pentru tigaie
  • 200 g branza sau cascaval ras

 

Mod de preparare:

Decojeşti dovlecelul, îl dai pe răzătoarea mică şi îl presari cu puţină sare. Baţi ouăle împreună cu un praf de sare, făina şi puţin piper. Torni câte puţin lapte şi subţiezi treptat compoziţia, până când capătă consistenţa smân­tânii. Incorporezi pe rând mărarul fin tocat şi untul topit, dar rece. La final, adaugi dovlecelul stors şi omogenizezi.

Incingi tigaia şi o ungi cu ajutorul unui şerveţel înmuiat în ulei. Torni uniform câte 1 polo­nic de compoziţie şi coci clătitele pe ambele părţi. Cât sunt fierbinţi, le umpli cu brânză sau caş­caval ras şi le împătureşti în patru. Le păstrezi la cald până în momentul servirii.

Clatite cu dovlecel si umplutura de branza

Clatite_cu_dovlecel_si_umplutura_de_branza

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.