Clatite cu dovleac si sirop de artar

Printeaza

Clatite cu dovleac si sirop de artar din: faina integrala, bicarbonat, praf de copt, sare, condimente, faina de in, apa, lapte vegetal, dovleac, sirop de artar, vanilie.

Ingrediente:Clatite cu dovleac si sirop de artar

  • 2 căni de făină de grâu integrală
  • 1 lingurită de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurilă de praf de copt
  • 1/2 de lingurilă de sare de mare
  • 1 lingură de condiment pentru plăcinta de dovleac
  • 2 inlocuitori de ouă (2 linguri făină de in cu 6 linguri de apă)
  • 2 căni de lapte vegetal
  • 1/2 de cană de dovleac (din conservă sau pasat)
  • 5 linguri de sirop de artar
  • 1/2 de lingurită de extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte o tigaie care nu lipeşte sau o formă de prăjit la foc potrivit spre mare.

Se amestecă făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea şi condimentul pentru plăcinta de dovleac într-un bol mare. Se lasă deoparte.

Intr-un bol separat, se amestecă înlocuitoride ouă, laptele vegetal, dovleacul, siropul de artar şi extractul de vanilie.

Se combină apoi ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă astfel încât să se omogenizeze bine. Compozilia trebuie să curgă dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte.

Se foloseşte o măsură de la 1/4 de cană sau de 1/3 de cană pentru măsurarea şi turnarea cantitălilor de compozitie pe suprafala încinsă. Se lasă să se coacă până când apar bule la suprafală, in jur de 2-3 minute.

Se întorc apoi clătitele cu o spatulă şi se coc şi pe cealaltă fală, până capătă o culoare auriu-arămie. Se servesc imediat.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.