Clatite cu creveti

Printeaza

Clatite cu creveti din: oua, lapte, faina, ulei, sare, cascaval, creveti, unt, smantana, usturoi.

Ingrediente:Clatite cu creveti

  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 200 g făină
  • 50 ml ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 g caşcaval

Umplutura:

  • 250 g creveţi decorticaţi prefierţi
  • 50 g unt
  • 150 ml smântână de gătit
  • 1 căţel usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Bate bine ouăle cu sarea, amestecă făina şi toarnă treptat laptele şi uleiul. Coace clătitele la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă.

Pentru umplutură, topeşte untul, căleşte creveţii împreună cu usturoiul tocat. Când s-au rumenit, sărează, piperează, toarnă smântână şi lasă la scăzut.

Ia din amestec şi pune pe jumătate de clătită, acoperă cu cealaltă parte, rade caşcaval şi dă la cuptor să se topească caşcavalul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.