Clatite cu crema de branza si caise

Printeaza

Clatite cu crema de branza si caise din: faina, budinca de ciocolata, sare, lapte, oua, ulei, caise, amidon, lichior de lamaie, branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie.

Ingrediente:Clatite_cu_crema_de_branza_si_caise

pentru aluat:

  • 160 g faina
  • 1 plic praf pentru budinca de ciocolata
  • 1 praf de sare
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri ulei

pentru umplutura si sos:

  • 300 g caise
  • 1 lingura amidon
  • 2-3 linguri lichior de lamaie
  • 750 g branza dulce
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Din praful pentru bu­dincă, făină, sare, ouă şi lapte, se face un aluat care se lasă să se odih­nească 20 de minute. Se coc clătitele în tigaia unsă cu un şerveţel înmuiat in ulei.  Se opăresc caisele, apoi se decojesc. Se taie în cubuleţe jumăta­te din caise.

Celelalte se zdrobesc şi se fierb cu 2 linguri de zahăr şi ami­donul dizolvat în 50 ml apă rece, obţinând sosul. Se încorporează în brânza dulce cubuleţele de caise îm­preună cu lichiorul, restul de zahăr şi aromele.

Se umplu clătitele cu această pastă, se rulează şi se pun într-un vas termorezistent în cupto­rul preîncălzit, pentru 8-10 minute. Peste clătitele calde se toarnă sosul de caise şi se servesc imediat.

Clatite cu crema de branza si caise

Clatite_cu_crema_de_branza_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.