Clatite cu coacaze

Printeaza

Clatite cu coacaze din: ou, zahar pudra, faina, coacaze, lapte, unt.

Ingrediente: Clatite_cu_coacaze

  • 1 ou
  • 2 linguri rase cu zahăr pudră
  • 4 linguri rase cu făină
  • 1 lingură cu coacăze
  • 150 ml lapte
  • 45 g unt
  • 4 forme pentru budincă, unse cu unt

 

Mod de preparare:

Bate cu un tel oul şi zahărul, într-un bol mare. Presară făina şi adaugă coacăzele. Pune untul şi laptele într-o tigaie şi încălzeşte până se înmoaie untul.
Treptat adaugă amestecul de făină, omogenizează bine şi lasă să se odihnească 30 de minute.

Preîncălzeşte cuptorul la 200C. Imparte aluatul în jumătate pe care o torni în cele 4 forme.

Coace-le timp de 15-20 de minute până când aluatul creşte şi devine maroniu. Serveşte clătitele cu unt de lămâie preparat din 2 linguri cu unt moale, 1 lingură cu zahăr şi coaja rasă de la 1 lămâie.

Decorează clătitele cu felii de lămâie.

Clatite cu coacaze

Clatite_cu_coacaze

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.