Clatite cu ciuperci (varianta)

Printeaza

Clatite cu ciuperci din: oua, bere sau apa minerala, ulei, faina, sare, ulei, ceapa, ciuperci, ulei, ciuperci, cascaval, vin, oregano, patrunjel, busuioc, ardei rosu.

Ingrediente:Clatite cu ciuperci

Pentru aluat:

  • 2-3 ouă
  • 250 ml bere (sau apă minerală)
  • 1 lingură ulei
  • făină cât cuprinde
  • sare
  • ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă roşie
  • 700 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 100 g caşcaval
  • 150 ml vin albdemisec
  • oregano uscat
  • pătrunjel verde
  • busuioc verde (sau uscat)
  • sare
  • piper
  • unt sau ulei (pentru uns)
  • 1 ardei roşu tocat fin (pentru ornat)

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu puţina sare, adaugi ulei, făină şi diluezi cu bere (sau apă minerală) până obţii un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Din compoziţia obţinută cod clătitele pe rând şi le aşezi una peste alta pe un platou cald.

Separat, toci ceapa, speli ciupercile, le tai şi le căleşti in ulei. După ce se mai înmoaie, condimentezi cu sare,
piper, ierburi aromate, după gust, adaugi vin alb demisec şi le laşi pe foc 15 minute, ca să fie pătrunse.

Umpli clătitele cu ciuperci, le rulezi şi le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu unt sau cu ulei, apoi le introduci la cuptor 15 minute, până se rumenesc frumos.

Le serveşti calde, garnisite cu verdeaţă, caşcaval răzuit şi ardei roşu tocat.

 

Clatite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.