Clatite cu branza si chimen

Printeaza

Clatite cu branza si chimen din: oua, apa minerala, faina, sare, piper, ulei, branza dulce, telemea, ceapa verde, smantana, curry, pasta tomate, mustar boabe, chimen si marar.

 

Ingrediente:Clatite_cu_branza_si_chimen

  • 3 ouă
  • circa 250 ml apă minerală
  • 6-7 linguri făină
  • câte 1 praf de sare şi de piper
  • 2-3 linguri ulei

Pentru umplutură

  • 250 g brânză dulce
  • 250 g telemea
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă curry
  • 1 linguriţă pastă tomate
  • 1 linguriţă muştar boabe
  • 2 linguriţe seminţe chimen măcinate
  • 1 legătură mărar sau pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Baţi ouăle împreună cu sarea, piperul şi 1 lingură de ulei.

Adaugi făina cernută, mixezi şi subţiezi aluatul cu apa minerală, pe care o torni treptat, mixând până la omogenizare.

Laşi compoziţia să se odihnească 20 de minute.

Incingi uleiul într-o tigaie de 20 cm, apoi îl scurgi şi torni în tigaie un polonic de aluat, aplecând vasul în toate părţile, până când se formează o peliculă cu grosime uniformă.

Coci clătita la foc mediu, iar când se rumeneşte pe margini, o desprinzi uşor şi o întorci pe cealaltă parte.

Procedezi la fel cu restul de compoziţie, având grijă să ungi tigaia cu un şerveţel îmbibat în ulei, înainte de fiecare clătită.

Cureţi ceapa, o speli şi o tai mărunt. Amesteci într-un bol brânza dulce, telemeaua rasă fin şi celelalte ingrediente pentru umplutură.

In mijlocul fiecărei clătite pui câte 1 1/2 lingură de umplutură şi formezi săculeţe pe care le legi cu fire de mărar.

 

Clatite cu branza si chimen

Clatite_cu_branza_si_chimen

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.