Clatite cu branza de vaci si mac

Printeaza

Clatite cu branza de vaci si mac din: faina, lapte, mac, unt, zahar, oua, branza de vaca, frisca, zahar, lamaie, prune, scortisoara.

Ingrediente:Clatite_cu_branza_de_vaci_si_mac

Pentru clătite:

  • 125 g făină
  • 250 ml lapte
  • 100 g mac nemăcinat
  • 25 g unt topit
  • 40 g zahăr pudră
  • 2 ouă

Pentru umplutură:

  • 150 g brânză de vacă
  • 100 ml frişcă vegetală
  • 75 g zahăr
  • 1 lămâie

Pentru sosul de prune:

  • 400 g prune congelate
  • 4 linguri de zahăr
  • scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pentru clătite se amestecă energic ouăle cu laptele, se adaugă făina, zahărul pudră, untul şi macul şi se omogenizează. Se lasă 30 de minute la odihnit, după care se coc 8 clătite în tigaie teflonată.

Pentru umplutură se amestecă brânza de vacă cu zahărul, coaja rasă de lămâie şi frişca bătută. Clătitele se ung cu această umplutură şi se rulează.

Prunele împreună cu zahărul se pun la înăbuşit la foc mic şi se lasă până se formează un sos consistent sub ele.

Se condimentează cu scorţişoară măcinată. Clătitele se servesc alături de sos.

Clatite cu branza de vaci si mac

Clatite_cu_branza_de_vaci_si_mac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.