Clatite cu branza la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu branza, lapte, oua, ulei, faina, sare, maslie, ceapa verde, smantana,  piper.

Ingrediente aluat:Clatite cu branza la cuptor

  • 300 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

  • 200 g brânză telemea
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g măsline umplute cu gogosari
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri smântână

Ingrediente sos:

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru tapetat:

  • 1 vârf cuţit busuioc uscat
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Se bat ouăle cu laptele, uleiul, sare şi faină şi se face un aluat de con­sistenţa unei smântâni fluide. Se coc opt clătite mai mari şi se lasă la răcit.

Se rade brânza telemea şi se ameste­că cu cea de vaci, cu măslinele tăiate rondele şi cu frunzele de ceapă ver­de tocate mărunt. Se adaugă smân­tână şi se amestecă bine.

Se umplu clătitele cu compoziţia de brânză, se rulează şi se taie în două. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pes­met un vas termorezistent şi se aşază clătitele cu partea tăiată în sus.

Ouăle se bat bine cu laptele. Se adau­gă faina, busuiocul, sare şi piper şi se toarnă compoziţia peste clătite. Se in­troduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc.

Clatite cu branza la cuptor

Clatite cu branza la cuptor

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.