Clatite aperitiv

Printeaza

Clatite aperitiv din: oua, ulei, lapte, apa minerala, fiana, branza de burduf, branza telemea, smantana, crema de branza, rosii, branza dulce, muschi afumat, salata verde, marar, patrunjel.

Ingrediente:Clatite_aperitiv

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 250 g faina
  • pentru umplutura:
  • cate 50 g branza de burduf si telemea
  • 1-2 linguri smantana
  • 100 g crema de branza
  • 2 rosii
  • 100 g branza dulce
  • 100 g muschi afumat
  • 1 salata verde
  • cate 1/2 legatura marar si patrunjel

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, baţi ouăle cu un praf de sare şi 100 ml apă minerală. Adaugi făina, alternând cu apă minerală, până când obţii o cremă omogenă, pe care o subţiezi cu laptele rece pasteurizat şi 50 ml ulei. Laşi compoziţia să se odihnească aproximativ 20 de minute.

Incingi o tigaie antiaderentă şi, înainte de a coace fiecare clătită, o ungi cu un şerveţel îmbibat cu ulei. Torni câte un polonic mic de compoziţie şi înclini tigaia astfel încât să obţii o peliculă uniformă, de 3-4 mm.

Coci clătita pe o parte, la foc mediu, până se des¬prind marginile. O desprinzi uşor, cu cuţitul şi o întorci rapid. Continui coacerea 1-2 minute. Laşi clătitele să se răcească.

Amesteci brânzeturile cu smântână, verdeaţa fin tocată şi cubuleţe de muşchi. Pe fiecare clătită, pui o frunză de salată verde, un strat de cremă de brânză, rulezi şi tai clă¬tita în jumătate. Le prinzi cu scobitori şi le aşezi vertical pe platou. Decorezi cu felii de roşii.

Clatite aperitiv

Clatite_aperitiv

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/clatite-aperitiv html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.