Clatite americane cu dulceata de fructe

Printeaza

Clatite americane cu dulceata de fructe din: oua, faina, praf de copt, lapte, sare, sirop din dulceaţă sau orice fel de sirop (dulceaţă de fructe, îngheţată cu diferite arome, fructe proaspete, smantana dulce).

 

Ingrediente:Clatite_americane_cu_dulceata_de_fructe

  • 3 ouă
  • 120 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 140 ml lapte
  • un vârf de sare

Pentru servit (la alegere):

  • sirop din dulceaţă sau orice fel de sirop, după dorinţă
  • dulceaţă de fructe, după dorinţă
  • îngheţată cu diferite arome
  • fructe proaspete
  • smântână dulce

 

Mod de preparare:

Albuşurile se separă de gălbenuşuri în boluri separate.

Peste gălbenuşuri se adaugă făina, praful de copt şi laptele şi se amestecă până se obţine un aluat nu tocmai subţire.

Albuşurile se bat cu mixerul, cu vârful de sare, până se obţine o compoziţie fermă.

Albuşurile bătute spumă se adaugă, amestecând uşor, de jos în sus, în compoziţia de gălbenuşuri.

Se prăjeşte câte o clătită pe rând, în tigaia încinsă unsă cu ulei, pe fiecare parte.

In mijlocul tigăii se pun câte o lingură sau două de aluat, în funcţie de mărimea dorită.

Clătitele americane sunt mai mici şi mai groase decât clătitele obişnuite.

Clătitele calde se servise imediat, la micul dejun sau ca desert, la prânz, cu dulceaţă, sirop, îngheţată sau smântână, după dorinţă.

Clatite americane cu dulceata de fructe

Clatite_americane_cu_dulceata_de_fructe

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.