Clapon in foitaj

Printeaza

Clapon in foitaj

Ingrediente:Clapon in foitaj

  • 2 claponi a 800 g
  • 400 g ficat
  • 1 felie de franzelă
  • 3 ouă
  • 200 g foitaj
  • 1 ceapă
  • 1 conopidă mare
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • 1 pahar lapte
  • 40 g caşcaval
  • 250 g mazăre fină

Mod de preparare:

Se scot cu atenţie piepţii şi pulpele  de la claponaşi, apoi se scot oasele de la ele.

Separat se sotează, apoi se toacă ficatul cu ceapă, se amestecă cu franzela înmuiată şi stoarsă, 2 ouă, sare şi piper.

Piepţii şi copa­nele se bat puţin cu satirul (se platează) şi se pune deasupra tocătura pre­parată. Se întinde foitajul pe scîndură, se taie în 6-8 bucăţi egale şi pe fie­care bucată se pune carnea cu tocătură împăturindu-se.

Se aşază într-o tavă unsă. Se unge foitajul cu gălbenuş, se mai face pe fiecare bucată cîte o floare tot din foitaj, se unge din nou cu gălbenuş şi se dă la cuptor moderat circa 35 minute. între timp, se fierbe conopida, se strecoară şi se pune pe o tavă unsă.

Se napează cu sos alb gros, se presară cu caşcaval ras si se gratinează. Cînd este gata, se aşază pe platou. împrejurul ei se pune clapo­nul în foitaj şi mazărea fiartă dată prin unt.

Separat se serveşte sos spaniol.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.