Clafoutis de piersici

Printeaza

Clafoutis de piersici din: piersici, lapte, faina, oua, zahar, unt.

Ingrediente:Clafoutis_de_piersici

  • 500 g piersici
  • 200 ml lapte
  • 90 g făină
  • 3 ouă
  • 125 g zahăr
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 vârf de cuţit cu sare
  • 10 g unt
  • 1 lingură cu zahăr brun
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spală piersicile, şterge-le şi taie-le în cubuleţe potrivite. Amestecă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat şi mixează până ce se deschid la culoare şt îşi dublează volumul.

Incorporează făina proaspăt cernută, amestecând de jos în sus. La final, toarnă treptat laptele şi amestecă cu grijă, până ce se omogenizează complet.

Tapetează o formă termorezistentă cu unt şi zahăr brun şi aşază bucăţelele de piersică la baza formei. Deasupra piersicilor, toarnă uşor compoziţia pregătită.

Coace clafoutisul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 30-35 de minute, sau până ce se rumeneşte frumos şi uniform.

Pudrează deasupra cu zahăr vanilat, imediat ce îl scoţi din cuptor. Serveşte-I rece, alături de un pahar cu lapte.

Clafoutis de piersici

Clafoutis_de_piersici

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

4 comentarii

  1. Vreau si eu Clafoutisul asta, imi dai?

  2. Ti-o dau eu Adina, oricand vrei, imi va face o mare placer …

  3. doar sa lasi un id de mes sau ceva unde sa te gasesc …

  4. sau iti las eu … ovidiujora pe mess

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.