Clafoutis de cirese

Printeaza

Clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, lapte, smantana, faina, praf de copt, sare.

Ingrediente:Clafoutis_de_cirese

  • 500 g cireşe
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 200 ml smântână pentru frişca
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală şi se curăţă de sâmburi. Apoi se aşază într-un vas termorezistent, uns cu mult unt.

Separat, se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă în bol zahărul pudră şi se bate în continuare până se face spumă, iar peste aceasta se toarnă laptele omogenizat în prealabil cu smântână pentru frişcă.

La sfârşit, se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă treptat la compoziţia de ou, până se omogenizează, ca un aluat de clătite. Se toarnă peste cireşele aşezate în vas.

Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace, la foc mic, 50 minute.

Clafoutis de cirese

Clafoutis_de_cirese

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.