Clafoutis de cirese
PrinteazaClafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, lapte, smantana, faina, praf de copt, sare.
- 500 g cireşe
- 3 ouă
- 50 g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- 200 ml smântână pentru frişca
- 100 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare:
Cireşele se spală şi se curăţă de sâmburi. Apoi se aşază într-un vas termorezistent, uns cu mult unt.
Separat, se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă în bol zahărul pudră şi se bate în continuare până se face spumă, iar peste aceasta se toarnă laptele omogenizat în prealabil cu smântână pentru frişcă.
La sfârşit, se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă treptat la compoziţia de ou, până se omogenizează, ca un aluat de clătite. Se toarnă peste cireşele aşezate în vas.
Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace, la foc mic, 50 minute.
Clafoutis de cirese
Pofta buna!