Clafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta

Printeaza

Clafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta din: roşii cherry, mascarpone sau ricotta, parmezan, usturoi, sare, piper, verdeţuri asortate, oua, unt, lapte, smântână, caşcaval, făină, praf de copt .

Clafoutis_cu_rosii_umplute_cu_mascarpone_sau_ricotta

Ingrediente pentru roşii umplute:

  • 16 roşii cherry
  • 125 g mascarpone sau ricotta
  • 30 g parmezan ras
  • 1 căţel de usturoi
  • sare, piper
  • 1 lingură verdeţuri asortate tocate
  • 1 lingură albuş

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 lingură unt topit
  • 400 ml lapte
  • 3 ouă
  • sare
  • 4 linguri smântână
  •  60 g caşcaval ras
  • 125 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt

Mod de preparare:

Se taie capacelele de la rosii si se golesc cu grija; se lasa sa se scurga. Se amesteca parmezanul cu ricotta, usturoim sare, piper, verdeata si albus. Se umplu rosiile cu acest amestec si se acopera cu capacelele.

Se unge cu unt o forma de sufleu. Intr-un castron se amesteca laptele cu oua; se adauga sare, cacaval si faina amestecata in prealabil cu praf de copt. Se intinde aluatul in forma si se aseaza deasupra rosiile umplute; se coace cca 25-30 de minute in cuptorul incins la 170 °C.

Clafoutis cu rosii umplute cu mascarpone sau ricotta

Clafoutis_cu_rosii_umplute_cu_mascarpone_sau_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.