Clafoutis cu mazare
PrinteazaClafoutis cu mazare din: mazare, branza, marar, patrunjel, faina, lapte, oua, galbenusuri, sare, piper, nucsoara, ulei de masline.
- 400 g mazare noua
- 100 g branza dulce
- cate 2 linguri marar si patrunjel
- 100 g faina
- 150 ml lapte
- 3 oua
- 3 galbenusuri
- sare
- piper
- 1 praf de nucsoara
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Cureti mazarea si oparesti bobitele pentru 10 minute. Mixezi galbenusurile Tmpreuna cu branza, nucsoara si faina, apoi torni laptele. Sarezi si condimentezi compozitia dupa gust, dupa care incorporezi mazarea bine scursa, verdeata fin tocata si albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare.
Ungi cu ulei o forma termorezistenta si torni compozitia. Coci in cuptorul preincalzit, la foc mediu, timp de 20-25 de minute, pana cand se intareste, iar la suprafata se rumeneste frumos.
Consumi preparatul cald, ca atare, presarat cu parmezan ras ori uns cu smantana.
Clafoutis cu mazare
Pofta buna!